SIPA oduzela više od pola tone duhana, mašine za rezanje, vage, cigarete, novac…

Tokom jučerašnjih pretresa u sklopu akcije kodnog naziva “Skuter III”, pripadnici SIPA-e uhapsili su 10 osoba, te obavili pretrese na 11 lokacija na širem području Tuzle, Lukavca, Pelagićeva, Bosanskog Šamca, Zavidovića, Prnjavora i Ilidže.

Kako je saopćeno danas iz SIPA-e, tokom pretresa pronađšeno je i oduzeto oko 517 kilograma rezanog duhana, vage i mašine različitih vrsta za rezanje duhana i
punjenje cigareta, 36.000 praznih filtera cigareta, mobilni telefoni, municija kalibra 7,62 mm, lovačka puška, utomatska puška sa pripadajućom municijom, novac u različitim apoenima i valutama i to: 64.965 KM, 47.785 eura i 100 dolara, zatim dvije štedne knjižice,3.600 kutija cigareta bez akciznih markica, 133.284 komada motanih cigara, te drugi predmeti i dokumentacija koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni se sumnjiče za krivična djela organizovani kriminal u vezi sa nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda.

Uhapšeni su sprovedeni u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i daljeg postupanja.

Ove aktivnosti realizovane su pod nadzorom i naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, a uz pružanje pomoći od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Zeničko–dobojskog kantona i Kantona Sarajevo, naveli su iz SIPA-e.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79