SIPA ponovo na KCUS-u, oduzimaju dokumentaciju koja je bila “nedostupna”

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su, prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu, ponovo ušli u prostorije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Kako Klix.ba saznaje, privremeno oduzimaju predmete koji bi mogli pomoći u istrazi koja se odnosi na slučaj korištenja spornih respiratora “Srebrene maline” nakon nedavnog pisma ljekara s KCUS-a.

Istražiteljima je interesantna poslovna dokumentacija koja prošli put nije pronađena, a sada je dostupna i prema nezvaničnim informacijama nalazila se u jednom sefu.

Prošle sedmice je oduzeta poslovna dokumentacija u vezi s komunikacijom između FUCZ-a, firme Verlab i KCUS-a o nabavci respiratora, kao i načinu, odnosno dozvolama za puštanje respiratora u rad.

Podsjetimo, Tužilaštvo KS je po službenoj dužnosti formiralo predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa sa KCUS-a uputila pismo menadžmentu ove ustanove, u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme u funkcionisanju COVID odjela piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79