SIPA poslala dopis i u krovni Savez: Koja imena su proslijeđena Tužiocima FSBiH

SIPA poslala dopis i u krovni Savez: Koja imena su proslijeđena Tužiocima FSBiH


Akcija SIPA-e pod kodnim nazovom “VAR” u novembru prošle godine potresla je fudbalsku scenu u Bosni i Hercegovini.

Kao što je i raniej pisali pisao Državna agencija za istragu i zaštitu 20. februara poslala je dopis sa imenima sudija, delegata, kontrolora suđenja i čelnika klubova, koji su prekršili Pravilnike i procedure, te Kodekse N/FS BiH, NS FBiH, FIFA i UEFA. SIPA je, podsjetimo, naglasila kako protiv većine njih nije utvrđena krivična odgovornost, ali ih to ne izuzima iz postupka utvrđivanja disciplinske odgovornosti.

Iz Fudbalskog saveza BiH danas je potvrđeno da je dopis iz SIPA-e stigao i na adresu krovnog Saveza, na kojem su imena tri osobe – Salem Prolić, Blaž Živković i Izet Čejvanović.

– Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj 3. marta 2020. godine, zaprimila je dopis Ministarstva sigurnosti BiH – Državna agencija za istragu i zaštitu od 20. febrzara 2020. godine, u predmetu provođenja postupka i utvrđivanja odgovornosti i kršenja važećih propisa FSBiH počinjenih od strane Salema Prolića, Blaža Živkovića i Izeta Čejvanovića, a isti se proslijeđuje Tužiocima FSBiH na postupanje – saopćeno je iz FSBiH prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija