SIPA privela profesora poznatog po izrazito niskoj prolaznosti na predmetima koje je predavao

U Sarajevu i okolici poznat je po izrazito niskoj prolaznosti na ispitima, bilo je slučajeva kad je ona bila niža od 1%. Visoki kriteriji na sveučilišnim ustanovama su poželjni, no dojam je, a što su više puta studenti izražavali na prosvjedima, da je kod Jahića taj kriterij dosezao ekstreme.

Izvrsnost koju je on sam tražio od studenata nije demonstrirao svojim primjerom, pa su tako knjige iz različitih oblasti računovodstva obilovale pravopisnim i, što je puno važnije, greškama koje se tiču računovodstva. Nije upitno njegovo znanje, ali je baš upadala u oči aljkavost u formiranju sadržaja knjiga, objavljivanih bez temeljne provjere, s pregršt računskih grešaka i pogrešnih konta. Zamjeriti se može i neredovna ažuriranost istih i prilagodba novim standardima i kontnim okvirima, s obzirom na to da su ostajale na snazi kao obvezna literatura.

Sada je pod sumnjom da se ni na polju poštivanja zakona nije odlikovao izvrsnošću.

Kako piše istraga.ba, godinama je bio angažiran u Bosnalijeku kao savjetnik i primao je, u prosjeku, između 15 i 20 tisuća maraka mjesečno. Dobiveni novac je potom prebacivao na račune supruge i sina, a oni su kupovali dionice Bosnalijeka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79