SIPA promovisala deset novih policijskih službenika

Foto: AEPTM

U petak je u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova održana svečanost povodom završetka temeljne policijske obuke deset kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA, koji su promovirani u čin “policajac”.

Direktor Agencije, Marko Vujević, u svom pozdravnom govoru čestitao je kadetima na uspješno okončanoj obuci te službeno stečenom činu policijskog službenika. Izrazio je zahvalnost svima koji su doprinijeli kvaliteti nastavnog procesa.

U obuku, koja je trajala osam mjeseci, uložili ste puno truda i polučili dobre rezultate. Nadam se da ćete znanja i vještine stečene u Agenciji, uz pomoć mentora SIPA-e, znati iskoristiti i s inovacijama pristupiti radnim zadacima na koje budete raspoređeni. Izabrali ste častan, ali zahtjevan posao koji zahtjeva da uvijek budete na strani pravde i zakona, zalažući se za sigurnost BiH”, naglasio je Vujević, ističući potrebu cjeloživotnog učenja i usavršavanja.

Obuka je trajala osam mjeseci i sastojala se od tri faze: teorijske nastave s praktičnim vježbama, stručno-operativne obuke i situacijske nastave s polaganjem završnog ispita.

Kroz 16 predmeta, kao što su policijske ovlasti i etika, rukovanje naoružanjem i vještina gađanja, tehnike kriminalistike, sigurnost u prometu, prva pomoć, i mnogi drugi, kadeti su stekli širok spektar znanja.

Nemanja Bijeljanin je istaknut kao kadet generacije, prema odluci Nastavničkog vijeća Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova. Ova promocija predstavlja važan korak u jačanju policijskih kapaciteta i osiguravanju sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79