SIPA stiže u Međugorje po Zorana Mamića

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas će privesti Zorana Mamića, donedavnog trenera nogometnog kluba Dinamo Zagreb, saznaje “Avazov” portal.

On će nakon privođenja u Međugorju biti dovezen u Sud BiH na sudsko ročište.

U BiH stigla crvena Interpolova potjernica za Zoranom Mamićem!

Hrvatsko pravosuđe, podsjećamo, poslalo je prije nekoliko dana dana zahtjev bh. institucijama u kojem se traži raspisivanje crvene Interpolove potjernice za Zoranom Mamićem, bratom Zdravka Mamića, bivšim savjetnikom ovog kluba, koji se već treću godinu nalazi u Međugorju

Po potjernici za Zoranom Mamićem svaka policijska agencija dužna je postupiti po nalogu iz Hrvatske.

Podsjećamo, MUP Hrvatske izdao je potjernicu za Zoranom Mamićem nakon što se prije nekoliko dana nije javio na izdržavanje zatvorske kazne.

Policija je na potjernici, uz lične podatke Zorana Mamića, objavila da je nalog za potjernicu izdao zagrebački Županijski sud zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, davanja mita i zloupotrebe povjerenja u ekonomskom poslovanju.

On se zajedno s bratom Zdravkom nalazi također u Međugorju. Ranije je tražio da kaznu zatvora izdržava u BiH, ali je takav prijedlog odbijen.

Zoran Mamić našao utočište u BiH: Službeno je postao bjegunac hrvatskog pravosuđa

Po Zakonu, nakon privođenja Zorana Mamića u Sudu BiH će se odlučivati o njegovom izručenju, tačnije o tome da li postoje uvjeti da se izruči Zagrebu, s obzirom da osim hrvatskog ima i državljanstvo BiH.

Vrhovni sud Hrvatske je sredinom marta Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu od šest i po godina, dok je njegovom bratu Zoranu Mamiću smanjio kaznu na četiri godine i osam mjeseci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79