SIPA u akciji “Maroko” uhapsila dvije osobe, tokom pretresa pronađeno 26 migranata

U toku je kriminalistička obrada osumnjičenih osoba, nakon čega će o njihovom daljem statusu odlučiti postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Velike Kladuše, u okviru operativne akcije kodnog naziva „Maroko“, lišili je slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“.

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na tri lokacija u Velikoj Kladuši i tom prilikom u jednom stambenom objektu otkrili 26 migranata, od kojih je troje djece, i privremeno oduzeli mobilne telefone, razne evidencije te druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

U toku je kriminalistička obrada osumnjičenih osoba, nakon čega će o njihovom daljem statusu odlučiti postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti provedene su po naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine u saradnji sa Službom za poslove sa strancima i MUP-om Unsko-sanskog kantona.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79