SIPA u Milićima otkrila naoružanje i eksplozivna sredstava

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) otkrila je u opštini Milići određenu količinu naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava, saopćeno je iz te agencije.

Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Vlasenici, navedeno oružje pronađeno je u mjestu Glušac, u pretresu jedne lokaciju zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 361. Krivičnog zakona Republike Srpske „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

U pretresu stambenog objekta i pomoćnih prostorija, otkriveni su i privremeno oduzeti tri karabina, pištolj kalibra 7,65 mm, lovačka puška, oko 6.000 komada municije raznih kalibara, dopunska punjenja za minobacačke granate i protupješadijske mine, inicijalni detonatori, više spremnika za municiju i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti realizirane su uz podršku policije Republike Srpske.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79