SIPA u Modriči otkrila veću količinu minobacačkih granata

Aktivnosti u okviru ovog predmeta se nastavljaju, a pronađena minsko-eksplozivna sredstva bit će deponovana u priručnom skladištu Uprave civilne zaštite RS-a u kasarni Oružanih snaga BiH na Manjači, naveli su iz SIPA-e.
Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jutros su  na području Modriče otkrili veću količinu minsko-eksplozivnih sredstava, saopćeno je iz te policijske agencije.
Tom prilikom su otkrivena slijedeća minsko eksplozivna sredstva:
– minobacačka mina kalibra 120 mm, komada 49;
– minobacačka mina kalibra 82 mm, komada 95;
– minobacačka mina kalibra 60 mm, komada 72;
– upaljači za pripadajuće minobacačke mine, komada 110;
– dopunska barutna punjenja za pripadajuće minobacačke mine.
Aktivnosti u okviru ovog predmeta se nastavljaju, a pronađena minsko-eksplozivna sredstva bit će deponovana u priručnom skladištu Uprave civilne zaštite RS-a u kasarni Oružanih snaga BiH na Manjači.
Iz SIPA-e su saopćili kako su im pomoć prilikom realizacije ovih aktivnosti pružili pripadnici MUP-a RS-a i entitetske Uprave civilne zaštite prenosi Faktor.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79