Sipa uhapsila jednu osobu: Otkriven arsenal oružja

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u mjestu Tinja, opština Srebrenik, pretresli jednu lokaciju i uhapsili jednu osobu za kojim je raspisana međunarodna potjernica, saopćeno je iz SIPA-e.

– Prilikom pretresa stambenog objekta koje koristi osumnjičnjno lice, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli dvije automatske puške, jednu poluautomatsku pušku, jedan karabin, jednu malokalibarsku pušku, tri pištolja, jednu optiku za snajper, deset spremnika za municiju i veću količinu municije različitih kalibara, navodi se u saopćenju SIPA-e.

Nakon izvršene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni će u zakonskom roku biti predat nadležnom organu. Pretres i hapšenje provedeni su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79