SIPA uhapsila Senu Hamzabegović zbog sumnje da je finansirala terorističke aktivnosti

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su jučer na aerodromu u Tuzli uhapsili Senu Hamzabegović zbog sumnje da je počinila krivična djela finansiranja terorističkih aktivnosti i organiziranja terorističke grupe.

Sena Hamzabegović je supruga Muradifa Hamzabegovića, koji je u Sudu BiH osuđen zbog krijumčarenja ljudi, a koji se trenutno nalazi u Siriji.

Kako saznaje Klix.ba, sumnja se da je ona iz Švicarske slala novac kako u Bosnu i Hercegovinu tako i u Siriju te na taj način finansirala terorističke aktivnosti. Osim sigurnosnih agencija u BiH, Senine aktivnosti su navodno zadokumentovale i strane službe.

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e su izvršili pretres osoba, stambenih i pomoćnih objekata na jednoj lokaciji u Tuzli i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku.

Navedena osoba je privedena u prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata u daljnju nadležnost Tužilaštvu BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79