SIPA ušla u Centralnu izbornu komisiju BiH

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) trenutno u prostorijama Centralne izborne komisije BiH izuzima dokumentaciju u vezi sa glasanjem putem pošte.

– Tužilaštvo je formiralo predmet po prijavi Sanje Vulić, poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. Radi se provjera glasačkih listića koji su odbačeni, a odnose se na glasanje u odsustvu, iz inostranstva. Ti listići su odbačeni jer se nisu slagali potpisi na ličnim kartama i glasačkom listiću – potvrđeno je za “Avaz” iz Tužilaštva BiH.

Kako nezvanično saznajemo, inspektori SIPA već su prije nekoliko dana bili u prostorijama CIK-a i interesovali se za procedure, ali su najavili i svoj dolazak kako bi se izuzela dokumentacija neophodna za samo istragu.

Luka Miladinović, portparol SIPA-e rekao je za “Avaz” kako postupaju po usmenoj naredbi Tužilaštva BiH, a da se u prostorijama CIK-a osim inspektora SIPA-e nalaze i istražitelji Tužilaštva BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79