Sipao benzin na žar da raspali roštilj, plamen zahvatio njegovu ženu i šestogodišnju djevojčicu

Novosađanin Slavko F. (60) slučajno je zapalio svoju ženu Vesnu M. (49) i njenu kćerku Đ.M. (6) dok je palio roštilj u dvorištu porodične kuće u Kisačkoj ulici.

Kako nezvanično saznaje Blic, on je pokušao da raspali vatru i kada je po žaru na roštilju prosuo benzin naglo razbuktali plamen zahvatio je Vesnu i njenu kćerku koje su stajale u neposrednoj blizini i nanio im opekotine.

Nadležni iz Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć, kažu da je njihova ekipa intervenisala danas oko 14.55 časova na pomenutoj adresi gdje su ljekari na licu mjesta zbrinuli povrijeđene i prevezli ih na dalju dijagnostiku.

– Ljekari Hitne pomoći zatekli su ženu i djevojčicu sa opekotinama i nakon pružene pomoći u svjesnom stanju prebačene su u Urgentni centar i u Dječiju bolnicu na dalje liječenje i dijagnostiku – kratko su rekli u Zavodu za Hitnu medicinsku pomoć.

 

U Dječijoj bolnici saznaje se da je djevojčica van životne opasnosti, da se osjeća dobro i da se polako oporavlja od povreda.

– Djevojčica je zadobila opekotine skoro po cijelom tijelu, ali one su brzo sanirane i hirurški je zbrinuta. Ona je sada stabilno i nalazi se na Odjeljenju intenzivne njege i nije životno ugrožena – kažu u Dječijoj bolnici ne želeći da licitiraju koliko će joj trebati za oporavak, ali uz napomenu da se nadaju brzom izliječenju.

Mnogo lakše povrede zadobila je njena majka Vesna koja je primljena u Urgentni centar u Odjeljenje hirurgije gdje su joj sanirane opekotine i njeno stanje je stabilno i takođe nije životno ugrožena.
Prvi rezultati istrage – nesrećan slučaj

U policiji koja je takođe izašla na mjesto incidenta i izvršila uviđaj saznaje se da su prvi rezultati istrage o kojoj je obaviješten i nadležni javni tužilac pokazali da je riječ o nesrećnom slučaju.

– Prelimirarni rezultati istrage i sam uviđaj na licu mjesta pokazali su da se desio nesrećan slučaj u kome su povrede zadobile dvije osobe te da niko nije imao namjeru bilo koga da povrijedi. Jednostavno, jedan nepromišljen potez čovjeka koji je želio da raspali vatru. Mi smo došli do zaključka da tu nema bilo kakvih elemenata krivičnog djela, ali svakako zadnju riječ ima nadležno tužilaštvo – kratko je rekao izvor blizak istrazi, piše Blic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79