Širi se koronavirus u BiH: U više gradova još 23 zaraženih

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini evidentirana su još 23 slučaja zaraze koronavirusom. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH u ovom bh. entitetu su testirana 422 uzorka, od kojih je 7 pozitivnih. U RS je izvršeno testiranje 298 laboratorijskih uzoraka, a 16 je zaraženih Covidom-19.

Četiri grada u FBiH

Iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH potvrdili su da su novi slučajevi registrirani u Zeničko-dobojskom (Zenica), Tuzlanskom (Tuzla, Lukavac) i Kantonu Sarajevo (Vogošća).

Zaraženi Zeničanin doputovao iz Švedske u autobusu s putnicima

U Federaciji BiH je do sada testirano 41.042 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 1168 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 964 pacijenta, dok je trenutno aktivno 165 slučajeva pozitivnih na COVID-19.

Od 39 potvrđenih smrtnih ishoda u Federaciji BiH, 22 osobe su muškog spola i 17 ženskog spola. Što se tiče starosne strukture, 25 preminulih pacijenata su imali preko 65 godina.

Kontakti iz Modriče

Kada je riječ o novozaraženim slučajevima u RS, radi se o pet muških i 11 ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe, 11 srednje i jedna osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta po pet osoba je iz Modriče i Vukosavlja, po dvije iz Prijedora i Čelnica i po jedna iz Banje Luke i Bijeljine.

Od novozaraženih, većina predstavlja porodične kontakte zaraženih radnika iz Fabrike Alfa iz Modriče. Dom zdravlja Modriča i dalje preduzima sve neophodne epidemiološke mjere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79