Širokobriježani razočarani zbog postupka navijača Dinama: Zar šipkama i palicama na dojučerašnje prijatelje?

Navijači GNK Dinamo, pripadnici navijačke skupine “Bad Blue Boys” došli su u Široki Brijeg da se obračunaju sa svojim dojučerašnjim prijateljima, jer su im navodno smetali grafiti koje su radili navijači NK Široki Brijeg, pripadnici navijačke skupine “Škripari”, kazali su iz MUP-a ŽZH koji su spriječili ovaj njihov plan, a objavio je Širokibrijeg.info.

(FOTO) Navijački neredi u Širokom Brijegu: Pucnjava uznemirila građane

Navijači GNK Dinamo, pripadnici navijačke skupine “Bad Blue Boys” došli su u Široki Brijeg da se obračunaju sa svojim dojučerašnjim prijateljima, jer su im navodno smetali grafiti koje su radili navijači NK Široki Brijeg, pripadnici navijačke skupine “Škripari”, kazali su iz MUP-a ŽZH koji su spriječili ovaj njihov plan.

Naoružani drvenim palicama, metalnim šipkama skrivali su svoje “hrabro nevini lice” ispod kapuljača, a razbježali su se “poput zečeva” po šumi kada su s druge strane s palicama prema njima krenuli uniformirani policajci!

Potraga za njima je satima trajala, većina je uhićena i sprovedena u prostorije PU Široki Brijeg. Neki su se odmah na početku predali jer su shvatili kako ovo nema smisla policiji se suprotstavljati jer nisu došli se s njima obračunavati.

Za vrijeme akcije pronalaženja odbjeglih iz skupine, područje na kojem se sve ovo odvija je bilo okupiranom. Djelatnici MUP-a ŽZH unatoč odlučnoj akciji nisu štedjeli ni uporabu sile kako bi spriječili veće izgrede jer su isti bili ugroženi od “pomahnitale” skupine, tako da su u ovoj akciji nastradali i neki mještani i šetači koji nisu imali saznanja što se uopće događa u njihovoj blizini, sreća s lakšim ozljedama, ali definitivno s traumatičnim iskustvom od nadobudnih policajaca koji su trenirali strogoću nad njima.

Nakon nemilih scena gdje su stradali i nedužni građani, uslijedile su i brojne isprike osobama kojima su nanijeli ozljede, što je donekle korektno od njih, no to ne umanjuje pogrešku ali za ubuduće izgleda kako bi neki policajci trebali poraditi na svojoj psihološkoj strani ili promijeniti posao kojim se bave!

Što se tiče pojedinaca iz navijačke skupine koji su došli palicama i željeznim šipkama, skrivenoga lica u Široki Brijeg provoditi svoj neki zakon, više manje je su dobro prošli ali i oni su osjetili kakav je osjećaj palice (pendreka) po leđima, i još pri tome dobili prekršajni nalog – za počinjene prekršaje protiv javnog reda i mira (tuča, zapriječena novčana kazna od 400,00 KM) koje su odmah platili.

Fotografija iznad, je pronađeno oruđe koja je ova skupina sa sobom ponijela u obračun, što pokazuje ozbiljnost njihove namjera ozbiljnog ugrožavanja sigurnosti i ljudskih života, i sva sreća da su na vrijeme spriječeni u tom svom naumu i brzoj i adekvatnoj reakciju same policije koja je svoj posao više-manje dobro odradila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79