Širom BiH uhapšeno 10 osoba, pretresi na više lokacija

Deset osoba uhapšeno je u akciji SIPA-e koja je realizovana pod kodnim nazivom „Skuter III“. Izvršeni su pretresi na 11 lokacija na području grada Tuzle, opština Lukavac, Pelagićevo, Šamac, Zavidovići, Prnjavor i Ilidža.

“Prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti, koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela „Organizovani kriminal“, u vezi s krivičnim djelom „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, saopćeno je iz SIPA-e.

Pronađeno je 517 kg rezanog duhana, vage i mašine različitih vrsta za rezanje duhana i punjenje cigareta, 36000 praznih filtera cigareta, mobilni telefoni, municija kalibra 7,62 mm,jedna lovačka puška i jedna automatska puška sa pripadajućom municijom. Pronađen je i novac u različitim apoenima i valutama: 64.965 KM, 47.785 eura i 100 dolara, zatim dvije štedne knjižice, 3600 komada kutija cigareta bez akciznih markica, 133284 komada motanih cigara, te drugi predmeti i dokumentacija.

Uhapšene osobe su sprovedene u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i daljeg postupanja.

“Navedene aktivnosti realizovane su pod nadzorom i naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, a uz pružanje pomoći policijskih
službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Zeničko–dobojskog kantona i Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz SIPA-e.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79