Šišanje vatrom u BiH? Itekako moguće!

Zbog ljubavi ili posla mnogi ljudi mijenjaju zemlju ili kontinent. Međutim, gdje god odu sa sobom nose svoje običaje, navike, ali i sposobnosti.

Tu su svakako i tehnike uljepšavanja lica i kose, a kada o njima govorimo zasigurno ne bismo pomislili da se nešto od toga može raditi vatrom. Ekipa BHRT-a posjetila je jedan neobičan frizerski salon.

Ispred salona izvana jedan sasvim običan frizerski salon, ali iznutra znatno drugačiji.

“Kolonjska voda i vatra. U Turskoj to svaki frizer radi. Mi svi frizeri tamo to radimo. Ne samo to, čupanje obrva koncem, mi i to radimo. I sa vatrom uho i obraz i ovdje ima malih dlaka i to sa vatrom radimo. Ko god prvi put vidi, malo se boji ali, kad vidi šta je, kako je, drugi put oni sami pitaju”, kaže frizer Faruk Jilmaz Atalaj.

Faruk je u Sarajevo iz turskog Mersina došao prvotno zbog posla, ali ga je u našoj zemlji zadržala ljubav.

” Iz Mersina sam došao 2015. godine. Rođak mi je ovdje i on me zvao svako drugi dan. Zove i kaže – molim te dođi, ovdje nema turskih frizera. Ja i babo pričali i hajde da vidimo kakva je Bosna jer nikad prije nisam bio. Došao sam za 5 dana i prošlo je 5 godina”, priča Faruk.

Faruk je ovoj tehnici podučio i par bosanskih kolega. Kvaliteta se, kaže, svugdje poznaje. Premda je sačuvao svoju tradiciju i običaje, prigrlio je i ovdašnje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79