Sivro o vakcinaciji nastavnog osoblja: Neka nam osiguraju Pfizera i doći ćemo

Predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo Saudin Sivro je rekao kako su pred početak nove školske godine ispunjen jedan od njihova dva zahtjeva. Prvi je bio da se u učionicama osigura razmak od jednog metra i on je ispunjen. Drugi zahtjev je da se omogući dobrovoljno vakcinisanje svih prosvjetnih radnika vakcinom kojom oni odaberu.

– U učionicama je predviđena distanca od metar, dakle usvojen je prvi zahtjev. Informacije iz Bosansko-podrinjskog kantona govore da će tu časovi trajati 45 minuta, očekujemo i Tuzlu isto tako, a vjerovatno i u ostalim kantonima. U KS danas ili najkasnije sutra znat će se sadržaj i upustva o realizaciji nastavnog procesa – izajvio je Sivro.

Govoreći o razlozima za štrajk, Sivro je rekao kako je jedan od dva razloga za štrajk eliminisan, a da je drugi “prijetnje nastavnom osoblju da se vakciniše”.

– Mi očekujemo da će naš zahtjev biti odobren da se omogući dobrovoljno vakcinisanje svim prosvjetnim radnicima. Želimo da dođemo do najboljeg rješenja – rekao je Sivro.

On navodi kako većina nastavnog osoblja želi da se vakciniše Pfizerovom vakcinom, te da nemaju povjerenja u AstraZeneca vakcinu.

– Neka osiguraju Pfizer i doći ćemo da se vakcinišemo. Ljudi su se opredijelili da žele to. Zašto im onda to ne omogućiti? – komentarisao je Sivro prenosi N1.

Prije nekoliko dana, govoreći o vakcinaciji nastavnog osoblja u sarajevskim školama, Vranić je istakao da “one koji se ne žele vakcinisati treba prebaciti na neko drugo mjesto, gdje neće biti u fizičkom kontaktu sa više ljudi”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79