Sizifov posao: Policajci vratili 120 migranata do RS, ali…

Od proljeća ove godine, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona zaustavljaju voz iz Sarajeva u Bosanskoj Otoci i vraćaju migrante.

I sinoć su, kada je s njima bio i reporter “Avaza“, vratili 120 migranata. Mirno, bez ijednog incidenta, migranti kao da su im sve one prethodne grupe prenijele upute: izađite mirno iz voza, malo vas voze do entitetske granice, a onda napravite krug i pješice do Bihaća.

Tako je bilo i prethodnu noć. Kada je krenula posljednja grupa iz Otoke prema mjestu gdje ih čekaju policajci MUP-a RS, otišli su i službenici IOM-a koji nadgledaju ovaj proces i pomažu u komunikaciji.

Voz je zaustavilo i grupu od 120 migranata vratilo 15 policajaca MUP-a USK, dok su tek dvojica policajaca MUP-a RS čekala ovu grupu. I to pokazuje kome je stalo da se migrantska kriza riješi.

– Prethodnu noć je bila grupa od 160 migranata. I svaku noć ovako – žali nam se policajac iz Bosanske Krupe.

Pogledajte video:

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79