ŠIZOFRENIJA OKIDAČ ZA UBISTVO OCA

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je obavezno psihijatrijsko liječenje Nenadu Božiću (45) iz Pala, osumnjičenom za ubistvo svog oca Veljka (83) kojeg je više puta izbo nožem u njihovoj porodičnoj kući.

Odluku je donio sudija za prethodno saslušanje prihvatajući prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu za izricanjem mjere bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja Nenada u zdravstvenoj ustanovi.

– Optuženom se na teret stavlja da je 17. septembra u stanju neuračunljivosti hladnim oružjem ubio svog oca Veljka – saopštio je Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

Nezvanično saznajemo da je neuropsihijatrijskim vještačenjem utvrđeno da Nenad boluje od šizofrenije. Upravo je bolest bila glavni okidač da nožem nasrne na oca, kojeg je na spavanju više puta izbo po grudima i leđima u njihovoj porodičnoj kući.

U ranijoj odluci suda navodilo se da bi Nenadovo puštanje na slobodu moglo predstavljati opasnosti po građane jer je oca ubio bez posebnog motiva i ocijenjeno je da bi isto tako mogao nasrnuti na bilo koga.

Božić je uhapšen neposredno nakon ubistva oca, nakon što su ga komšije vidjele kako hoda ulicom u donjem vešu, okrvavljen i s nožem u ruci. Po dolasku policije nije se opirao, ni pravio probleme.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments