Sjajna organizacija: Revakcinacija Zeničana u Gradskoj Areni

Javna ustanova Dom zdravlja Zenice jučer je započela vakcinaciju, a danas i revakcinaciju građana vakcinama Pfizer, a čitav proces, kao i prije nešto više od 20 dana, odvija se u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”.

Jučerašnjom vakcinacijom dozama AstraZenece obuhvaćeni su građani Zenice koji gravitiraju na području ambulante Centar, dok će proces revakcinacije vakcinama Pfizer biti održan danas i sutra.

Revakcinacijom će biti obuhvaćeno blizu 2.000 građana koji su sredinom maja primili prvu dozu Pfizer vakcine protiv koronavirusa, a čitav proces u Gradskoj areni odvija se bez problema i stvaranja gužvi.

Svi građani po dolasku u dvoranu odmah ulaze na ljekarski pregled, a čitav proces ne traje više od 15 minuta uz dodatnih 15 minuta opservacije nakon primljene vakcine.

U toku sutrašnjeg dana u Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica bit će održana i revakcinacija medijskih radnika.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79