Sjajna priča iz Zenice: Ušao u tri prodavnice u Perinom Hanu i platio knjige dužnika!

Fantastičnu priču saznaje portal Crna Hronika!

Naime, u jednom zeničkom mjestu isplaćene su knjige dužnika i to novcem čovjeka iz Amerike.

U izjavu za portal Crna Hronika, glavni akter ove priče potvrdio je da je novac stigao od anonimnog donatora iz SAD-a, a da je plaćena roba od ukupno sedam tona težine.

,,Danas je učinjen jedan HAJR u Perinom Hanu, gdje sam odrastao!

Ušao sam u tri lokalne prodavnice tražeći knjigu dužnika!

Jedna knjiga dužnika je teška SEDAM TONA! U tih sedam tona je najviše emocija i suza majke, oca i penzionera koji na obraz uzme par namirnica da se prehrani, da svom dijetu donesu, svojoj bebi, svom nemoćnom ocu, majci itd…”, kaže govornik za portal Crna-Hronika.info.

,,Nije se sramota zadužiti, u suštini bilo ne bilo, insan mora kad treba.

Jedan insan sa porodicom iz Amerike me je kontaktirao i uplatio mi jedan iznos, ja sam mu naveo prioritet i pametan potez za pomoć, prioritet su dužnici koji su uzimali HALAL artikle na račun obraza za knjigu od SEDAM TONA!

Vlasnici trgovina, imućni, direktori, šefovi, gradonačelnici, predsjednici, vi sa debelim stomakom… ne odbijajte sirotinju i one koji pognute glave ulaze da uzmu nekoliko sitnica na obraz, ne odbijajte radi naše i vaše djece.

Ima dobrih ljudi koji mogu, znaju i žele!

Hvala insanu velikog srca iz Amarike, Allah ti ukabulio ovaj hajr i povećao berekjet! Brate, Allah ti dao svako dobro! Amin!”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79