Sjećanje na Azru i Almu: 26. maja memorijalna šetnja zbog prerano ugašenih života

U nedjelju, 26. maja, je godina dana kako je pijano-drogirani vozač pokosio tri djevojke, od kojih su dvije podlegle povredama, u sarajevskom naselju Marijin dvor.

Azra Spahić i Alma Suljić, dvije mlade doktorice, postale su žrtve bahatog vozača Armina Berberovića, koji ih je udario na pješačkom prijelazu u kasnim noćnim satima 26. maja 2023. godine.

Dok je Azra stradala na licu mjesta, Alma je podlegla povredama tri dana kasnije.

U znak sjećanja i poštovanja prema njihovim životima, u Sarajevu će se 26. maja 2024. godine u 18 sati održati memorijalna šetnja.

Šetnja će krenuti ispred Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, mjestu gdje su Azra i Alma stekle svoje medicinsko obrazovanje i počele svoju profesionalnu karijeru.

Godinu poslije, na spomen-ploči, koju je podigao Grad Sarajevo, uklesan je snažan podsjetnik na živote koji su prerano ugašeni, ali koji su ostavili trajni pečat u srcima onih koji su ih poznavali.

“Postoje životi koji kratko traju, a mnogo više ostave i daju…”

Neka memorijalna šetnja bude prilika za zajedničko sjećanje, poštovanje i podršku porodicama Azre i Alme.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79