Sjećanje na olimpijadu: Naredne godine bit će održan Sarajevo Olympic Week

Sarajevo će 2024. godine proslaviti 40. godišnjicu XIV Zimskih olimpijskih igara i 5. godišnjicu Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF). Sarajevo Olympic Week (SOW), zakazana za 2024. godinu, promovirat će olimpijske vrijednosti i unaprijediti sportski i kulturni život grada.

Događaj ima za cilj podizanje svijesti i poštovanje olimpijskih ideala uz podsticanje učešća u sportskim i kulturnim aktivnostima.

Kako bi priča Sarajevo Olympic Weeka započela, planirana je promotivna manifestacija 11. aprila 2023. godine. Događaj će se održati u sarajevskoj Vijećnici s ciljem predstavljanja i promocije festivala.

Sarajevo Olympic Week ima za cilj promovirati olimpijske vrijednosti, kao što su sportski duh i unapređenje sportskog i kulturnog života u Sarajevu, s posebnim fokusom na mlade. Festival nastoji da pruži kulturni i sportski sadržaj na olimpijskim planinama i lokacijama, stvori tradicionalna takmičenja i postane centralno okupljalište sportista i turista iz regiona i šire.

Obilježavanje 40. godišnjice XIV Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu je značajan događaj za grad. Olimpijske igre su bile transformativni događaj za Sarajevo, a grad je nastavio da prihvaća olimpijski duh u godinama nakon toga. Sarajevo Olympic Week će se nadovezati na ovo naslijeđe, promovirajući olimpijske vrijednosti i stvarajući mogućnosti za mlade ljude da učestvuju u sportskim i kulturnim aktivnostima.

Festival će obuhvatiti niz događaja, uključujući zimska sportska takmičenja, kulturna dešavanja i aktivnosti za mlade. Posjetitelji će imati prilike da istraže olimpijske planine i lokacije, učestvuju u tradicionalnim takmičenjima, te upoznaju historiju Olimpijskih igara u Sarajevu.

Sarajevo Olympic Week je jedinstvena prilika za proslavu Olimpijskih igara i njihovih vrijednosti. Fokusirajući se na mlade, festival ima za cilj inspirirati novu generaciju sportista i kulturnih entuzijasta, osiguravajući da olimpijski duh u Sarajevu i dalje buja u godinama koje dolaze.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79