Sjećate li se momka rođenog 1993. koji je bio predsjednik boračkog udruženja: Sada je imenovan na novu direktorsku poziciju!

Sjećate li se Halila Sulejmanovića, predsjednika boračkog udruženja Borački zadružni savez FBiH?

Boračko udruženje finansirano od strane Saveznog ministarstva za pitanja branitelja i ratnih invalida su 2018. godine imenovale su Sulejmanovića za predsjednika udruženja, iako je dotični rođen 1993. godine.

Prilično apsurdna situacija osvanula je i u medijima van granica BiH.

Mnogi su tada propitkivali Sulejmanovićevu stručnost s obzirom na to da je rođen usred rata, a bavi se problemima ratnih veterana i invalida.

Tada su iz udruženja kazali kako je Sulejmanović “obrazovana osoba u polju međunarodnog i domaćeg poslovnog prava vezanog uz registraciju, upravljanje, vođenje i poslovanje tamošnjih zadruga” te da njegove sposobnosti oko posla koji obavlja nisu upitne.

Sulejmanović je u međuvremenu promijenio sferu djelovanja, pa je 2020. godine bio šef izbornog štaba Amara Dovadžije, kandidata NiP za načelnika Ilijaša. Iako nigdje zvanično član NiP, Sulejmanovićeva bliskost ovog stranci i lojalnost koju pokazuje putem društvenih mreža nisu prošle nezapaženo kod imenovanja u upravu Kantonalnog javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama ”Sajevo-šume” d.o.o. Sarajevo.

Naime, Sulejmanović je imenovan za VD izvršnog direktora Oblasti za opšte poslove. Ovaj magistar prava nakon imenovanja za predsjednika udruženja nije se javno oglašavao, kao niti samo udruženje, za čiji rad, finansiranje i javno oglašavanje ne znamo od 2018. godine.

Sulejmanović svoju lojalnost aktuelnoj kantonalnoj vlasti u Sarajevu ne krije, pa se na društvenim mrežama često obraća u namjeri da komentariše neki od događaja u Sarajevu. Da li je imenovanja Sulejmanovića stvar loše kadrovske politike ili nagrada za lojalnost stranci ostaje da vidimo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79