Sjećate li se oca koji sina udarao na proslavi mature? Evo kakvu kaznu je dobio!

B. L. (49) iz doljevačkog sela Kočane u Srbiji osuđen je na godinu zatvora u kućnim uvjetima uz primjenu mjere elektronskog nadzora zbog nasilja u porodici čija je žrtva bio njegov četrnaestogodišnji sin.

Kako je srbijanskim medijima potvrđeno u Osnovnom sudu u Nišu, donesena je presuda na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog djela koji je okrivljeni sklopio sa Osnovnim javnim tužilaštvom.

Nastavnica zaustavila napad

Doljevčanin je uhapšen jer je 7. juna ove godine u dvorištu OŠ „Vuk Karadžić“ brutalno pretukao tinejdžera i to tokom proslave okončanja školske godine. Otac je upao među učenike koji su slavili kraj škole, izvukao tinejdžera i bacio ga na zemlju, a zatim ga je bjesomučno udarao.

Zahvaljujući nastavnici koja ga je zaustavila, dječak je prošao bez težih povreda, a B. L. je dobio i zabranu da mu prilazi narednih 30 dana kao i da boravi u porodičnoj kući.

– Od 188 učenika osmog razreda, njih četrdesetak je ostalo poslije nastave na slavlju koje su sami organizirali. Njima se pridružio i taj dečko, mada on pohađa sedmi razred. Kako mi je rečeno, otac je bio revoltiran, smatrao je da njemu tu nije mjesto i tako je reagirao – kazao je nakon incidenta Goran Ilić, direktor OŠ „Vuk Karadžić“.

Glavni dokaz

Glavni dokaz protiv oca bio je video zapis koji je objavljen na društvenim mrežama, a koji je zgrozio javnost.

U kaznu zatvora B. L. bit će uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru koje mu je odredio sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu kako ne bi uticao na istragu, odnosno na oštećenog kao svjedoka jer sa njim živi u istom porodičnom domaćinstvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79