Sjećate se izjave Izetbegovića: Dolazi vakcina! Januar, februar i mart. U aprilu će se razmahati ekonomija… (VIDEO)

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović prošle godine je obećao kako će do marta 2021. godine “doći vakcine” te da će od aprila “krenuti nabolje”. I vakcine su zbilja došle, ali u sve susjedne zemlje osim u Bosnu i Hercegovinu.

“Dolazi vakcina, januar, februar, mart. Razmahat će se ponovo ekonomije razvijenih zemalja koje konzumiraju proizvode iz Bosne i Hercegovine. Otvorit će se ponovo granice. Doći će turisti ponovo u BiH u Sarajevo i tako dalje. Čekajmo taj april iduće godine. Obećajem da to neće biti 1. april nego mjesec april u kojem će ako bog da krenuti nabolje”, rekao je Izetbegović prošle godine u intervjuu za O kanal.

Vakcine su stvarno došle na Zapadni Balkan. I to u sve zemlje osim u Bosnu i Hercegovinu koja još uvijek nije vakcinisala ni sve zdravstvene radnike (doniranim vakcinama iz Srbije), a kamo li započela proces imunizacije stanovništva.

Tačno je i da će se “razmahati” ekonomije razvijenih zemalja, ali isto tako je tačno da će bosanskohercegovačka ekonomija zbog nesposobnosti vlasti započeti proces dugog i bolnog oporavak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79