Sjedinjene Države namjeravaju koristiti sankcije kada je potrebno

 

Iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD odgovorili su na upit “Avaza” vezano za uvedene sankcije te reformu Izbornog zakona.

– Kao što je zamjenik pomoćnika državnog sekretara Eskobar (Escobar) rekao, Sjedinjene Države su veoma angažovane na zapadnom Balkanu i BiH. U proteklih nekoliko mjeseci, Bosnu i Hercegovinu posjetili su savjetnik državnog sekretara Chollet, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Eskobar, te Metju Palmer (Matthew Palmer).

Administratorica USAID, Samanta Pover (Samantha Power), boravit će u posjeti Bosni i Hercegovini ove sedmice. Ovo pokazuje kontinuiranu opredijeljenost SAD da pruži pomoć Bosni i Hercegovini u naporima na rješavanju trenutne političke krize i postizanju dogovora o važnim reformama u oblasti izbornog zakonodavstva i vladavine zakona.

Što se tiče sankcija, predsjednik Bajden (Biden) je borbu protiv korupcije učinio jednim od stubova američke vanjske politike. Sankcije su učinkovito i važno sredstvo u rješavanju problema korupcije i Sjedinjene Države ih namjeravaju koristiti kada je potrebno. Korupcija je direktna prijetnja budućnosti BiH – zaključili su iz Ambasade SAD.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79