Sjenicu pogodilo osam zemljotresa

U posljednja dva dana Sjenica se neprestano trese. Za to vrijeme zabilježeno je 8 zemljotresa.

Kako je objavljeno na stranici seizmološkog zavoda Srbije, Sjenica je počela da se trese 10. maja ujutro nešto poslije 6 sati. Tog dana su zabilježena dva potresa u razmaku od po sat vremena od 2 i 2,1 stepena po Rihterovoj skali.

11. maja ujutro, oko 4 sata, tlo Sjenice se treći put zatreslo, jačine, takođe, oko 2 stepena. Nešto slabiji, četvrti potres zabilježen je oko podneva, da bi također, jučer, ali poslije 17 sati, instrumenti zabilježeili potres od 2,6 stepeni po Rihteru.

Još dva potresa dogodila su se sinoć između 20 i 22 sata, a posljednji je zabilježen oko ponoći.

Dva zemljotresa u kratkom vremenskom razmaku pogodila su Sjenicu. Jedan se dogodio sinoć oko 20 sati, a drugi noćas iza ponoći.

“Teorijski intenzitet u epicentru procijenjen je na III stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti”, navodi se na sajtu Seizmološkog zavoda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79