Sjeo u auto i otišao: Prevarant se muškarcu predstavio kao kupac i ukrao mu Audi A6

U Stanarima kod jedne bezinske pumpe 30. aprila dogodila se prevara, koja je jučer dobila svoj epilog. Policija iz Bosanskog Broda u naselju Donja Vrela pronašla je Audi A6, vlasništvo D. G. iz Stanara.

Kako saznajemo, sa automobila su bile skinute registarske tablice.

– Slučaj se dogodio 30. marta oko 7 sati kod jedne bezinske pumpe u Stanarima. Trojica muškaraca, od kojih se jedan predstavio kao zainteresirani kupac automobila, stigli su na dogovoreno mjesto. Automobi je, zapravo, bio vlasništvo njegoog brata. Rekao je da želi isprobati automobil, sjeo u njega i pojurio prema Jelahu u FBiH. Za njim su pošla i druga dvojica u svom Audiju A6.- ističe Dragana Kerkez, portparol PU Doboj.

Uvidjevši da je prevaren, vlasnika Audija A6 slučaj je prijavio policiji i sve do jučer nije znao za sudbinu bratovljevog automobila. Jučer ga je policija obavijestia da je automobi pronađen u Donjim Vrelima kod Bosanskog Broda i bit će mu vraćen.

Uviđaj su obavili pripadnici PS Bosanski Brod, a tužitelj OJT Doboj slučaj je okvalifikovao kao krivično djelo prevara.

Inače, na području cijele BiH ovakve prevare su sve češća pojava, na koju nasijedaju naivni prodavci automobila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79