Skandal na bh. terenima: Mladi fudbaler pogođen flašom u glavu

Na utakmici 20. kola Druge lige Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine – grupa “Sjever”, između Dinama i Orahovice (3:1) dogodio se veliki incident, nakon kojeg su se oglasili iz gostujućeg kluba.

– Našem Dženanu Mrkonjiću, momku od 16 godina, koji je tu da bi radio što većina njegovih vršnjaka voli i uživa u tome, piše u saopćenju NK Orahovića, koje prenosimo u cijelosti

– Igrao, loptao, slavio i tugovao zajedno sa ekipom. Danas Dženo, na kraju utakmice, utakmice gdje su njegove kolege bili pokradeni (smiješan penal u 1.minuti) i udarani (startovi pogibeljni, bez opomene) biva pogođen u glavu pivskom flašom od nekog domaćeg seljaka koji je došao tu liječiti svoje frustracije (kod kuće vjerovatno od žene ili ukućana ne smije, ako je ima).

Dženo je trenutno na šivenju rane, bit će dobro, želimo mu naravno brz oporavak. A ovo sigurno će biti trauma momku od 16 godina koji je tek počeo graditi karijeru. Poznato je da na ekipu Dinama iz Mahale pola lige ima negativno mišljenje zbog ovakvih situacija, pola sudija ne voli suđenje u Mahali jer se boje loših ocjena ako ne sude u korist domaće ekipe jer “svoje” ljude imaju u Savezu, baš primjer kao i danas. Delegat iz Tolise, koji prijeti našim igračima, domaće bodri. Cirkus, cirkus, cirkus. Rezultat… Ma nije bitno, svi smo živi, a zdravi, oporavit ćemo se. NK Orahovica je ovo… – zaključeno je iz NK Orahovica.

Rezime današnjeg gostovanja vam prenosimo u slikama.

Našem Dzenanu Mrkonjicu, momku od 16 godina,koji je tu da bi…

Posted by NK Orahovica 1974 on Saturday, 3 April 2021 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79