Skandal u hrvatskoj vojsci: Piloti u vojnom helikopteru prevozili švercera oružja

U hrvatskoj vojsci izbio je novi skandal.

Trojica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije, saznaje Dnevnik Nove TV.

Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja. Zajedno su prošli kontrolu, a švercera vjerovatno niko nije pitao za dokumente. Švercera oružja su prevozili dok su bili na dužnosti, u sklopu svojih planiranih vojnih zadaća, a sve se događalo prije dva mjeseca.

Usto, švercera su prerušili. On je u vojnu bazu, a onda i u helikopter, ušao u uniformi vojnog pilota. Muškarac je otprije poznat policiji.

Policija je pretragom domova trojice pilota koji su prevozili švercera pronašla i veću količinu vojnog streljiva.

Pali su s 8.000 komada streljiva, a istražitelji sumnjaju da je bilo namijenjeno crnom tržištu.

Trojica pilota su bila iskusna instruktori letenja.

– Oni su udaljeni iz letačke službe i uskraćena su im određena materijalna prava koja su vezana za letački dodatak. Ovo je izolirani slučaj, to se u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu dosad nije dogodilo. I dalje ćemo poduzimati mjere da spriječimo takve slučajeve – kazao je brigadni general Mato Mikić, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Ministar Krstičević je rekao tek kako neće tolerirati “nevojničko ponašanje”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79