Skandal u NSRS: Napeta situacija eskalirala nakon pitanja o svastici, umalo tučnjava

U Narodnoj Skupštini Republike Srpske došlo do žestokog verbalnog sukoba između poslanika Nebojše Vukanovića, lidera poslaničkog kluba Liste za pravdu i red, i predsjednika NSRS Nenada Stevandića.

Vukanović je postavio pitanje o mogućem nepotizmu u postavljanju direktorice Agencije za osiguranje Republike Srpske, a Stevandić je to potvrdio, nakon čega su uslijedile uvrede i dobacivanja od strane poslanika vlasti.

Situacija je dodatno eskalirala kada je Stevandić, prema izvještajima, “nasrnuo” na poslanika Đorđa Vučinića, a čuli su se i psovke. Obezbjeđenje i drugi poslanici su intervenirali kako bi spriječili fizički obračun.

Izvještaji se razlikuju o tome ko je izazvao sukob, s jedne strane BNTV optužuje vlast, dok RTRS sugeriše da je opozicija, uključujući Vukanovića, započela vrijeđanje porodice predsjednika Skupštine. Stevandić tvrdi da je pokušao spriječiti Vukanovića da napusti salu kako ne bi došlo do fizičkog obračuna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79