Skandal u Podgorici: Sveštenik SPC-a zaražen koronom defilovao bolnicom, pogledajte snimak

Starješina Sabornog hrama u Podgorici Dragan Mitrović, koji se u Kliničkom centru liječi od koronavirusa, u petak je, kada je pokojni mitropolit Amfilohije prebačen iz KCCG na Cetinje, obukao svešteničku odoru.

To se vidi na snimku koji CdM objavljuje. On je uz nečiju saglasnost izašao iz svoje bolesničke sobe i sa ostalim sveštenstvom, ljekarima i medicinskim osobljem ispratio posmrtne ostatke mitropolita do izlaza.

I tu nije bio kraj. Isti scenarij ponovio se i naredna dva dana. Prema saznanjima CdM-a, i u nedjelju je prisustvovao sahrani mitropolita. Mitroviću, koji se i dalje nalazi na bolničkom liječenju i koji je i dalje pozitivan na koronavirus, neko je svjesno dozvolio da se inficiran šeta kroz KCCG i Hram i na taj način ugrožava živote najtežih pacijenata koji se liječe u Kliničkom centru, kao i brojnih građana.

Slučaj starješine Sabornog hrama samo je vrhunac svih događanja proteklih dana, kada se najveći dio građana, sveštenstva, ali, što je najtragičnije i zdravstvenih radnika, ponašao nerazumno i nepromišljeno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79