Skandal u vrtiću: Otac djeteta udario vaspitačicu, reagovala i policija

Poslije incidenta policija je došla u vrtić, obavila razgovor sa zaposlenima, a povodom ovog slučaja oglasili su se i sindikati.

Težak incident dogodio se u vrtiću “Oraščić”, u Ulici Vidikovački venac 79 u Rakovici, kada je roditelj jednog djeteta udario vaspitačicu zbog čega ga je kasnije privela policija.

– Tukao me je na poslu roditelj jer mu dijete nije primljeno na čitav dan nego na šest sati, vaspitač sam sa 37 godina radnog staža, molim za pomoć – napisala je napadnuta vaspitačica na društvenim mrežama.

Da se ovaj incident prije dvije nedjelje dogodio, potvrdili su iz Sekretarijata za obrazovanje i dječju zaštitu.

– Obaviješteni smo o incidentu u vrtiću u Rakovici istog dana kada se on dogodio. Vaspitači u Beogradu se bave jednim od najodgovornijih poslova u gradu i apsolutno nema nikakvog opravdanja za ovakvu ili bilo kakvu vrstu nasilja prema njima. U beogradskim vrtićima bezbjednost djece je prioritet, ali i bezbjednost onih koji o njima brinu i neprihvatljivo je da se bilo ko na taj način odnosi prema njima. Slučaj je prijavljen policiji i vjerujemo da ce nadležni organi uraditi svoj dio posla, a nasilnik biti najstrože kažnjen – rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dječju zaštitu Slavko Gak.

Napadnuta vaspitačica se od incidenta nalazi na bolovanju.

– Mi smo, kao ustanova, uradili sve što je trebalo da se uradi. Bili smo tu uz koleginicu. Ja sam otišla do ustanove odmah nakon incidenta. Tu su bili i psiholozi i rukovodioci. Sve što je bilo potrebno u tom momentu, u ljudskom i zakonskom smislu, mi smo odradili. Vaspitačica se nalazi na bolovanju od tada – rekla je Radmila Aranđelović, direktorka PU “Rakovica”, za portal Direktno.rs.

Poslije incidenta policija je došla u vrtić “Oraščić”, obavila razgovor sa zaposlenima, a povodom ovog slučaja oglasili su se i sindikati.

– Nažalost, nije rijetkost da su zaposleni u predškoslkim ustanovama izloženi napadima i smatramo da čitavo društvo treba da doprinese da se podigne nivo bezbjednosti zaposlenih koji se bave vaspitno-obrazovnim radom, naročito što su djeca svjedoci (uvođenja panik tastera, status službenog lica). Nakon saznanja o incidentu sindikat je kontaktirao koleginicu i ponudio joj pravno-psihološku podršku, kao i direktora ustanove od kojeg smo saznali da su sve procedure propisane zakonom sprovedene – stoji u saopštenju Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije.

Prethodnih godina bilo je manjih ili većih incidenata u beogradskim predškolskim ustanovama, ali se ovakav slučaj stvarno ne pamti. Na drugoj strani, bilo je više napada na nastavnike po školama, ljekare u bolnicama i domovima zdravlja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79