Skandal u Zadarskoj bolnici: Sestre objavile fotografije ispijanja alkohola na poslu

Opća bolnica Zadar suočava se s ozbiljnim skandalom nakon što je predsjednik SDP-a Zadarske županije, Jure Zubčić, uputio oštro saopćenje za javnost u kojem traži ostavku ravnatelja Željka Čuline i glavne sestre Katuše. Naime, medicinske sestre bolnice su postale predmetom kontroverze nakon što su na društvenim mrežama objavljene fotografije na kojima se navodno vidi kako konzumiraju alkohol za vrijeme radnog vremena.

Zubčić je na svom Facebook profilu napisao da slike koje su objavljene predstavljaju “potpun raspad istema” te je izrazio zabrinutost za pacijente koji bi mogli biti ugroženi ovakvim neodgovornim ponašanjem medicinskih sestara. Dodao je da očekuje od ravnatelja Čuline i glavne sestre Katuše da podnesu ostavke zbog ovog incidenta koji je, po njegovim riječima, dokaz “potpunog rasula” u zadarskoj bolnici.

Ravnatelj Željko Čulina reagirao je na optužbe i izrazio neugodno iznenađenje viđenim slikama. On je najavio da će Opća bolnica Zadar u brzom roku provesti postupak u svrhu utvrđenja svih činjenica i okolnosti ovog događaja te da će nakon toga primijeniti odgovarajuće mjere. Također je istaknuo važnost medicinskih sestara u radu bolnice, naglašavajući da ovakav neodgovorni potez neće umanjiti njihov doprinos zdravstvenoj skrbi.

O slučaju su se oglasili i drugi političari, a mišljenja su podijeljena. Zadarski nezavisni vijećnik Angelo Žilić podržao je medicinske sestre, istaknuvši njihov težak rad u katastrofalnim uvjetima te nedostatku pravedne naknade za trud i rad koje ulažu. S druge strane, Zubčića je optužio da ovakvim istupima pokušava prikupiti “jeftine političke bodove” i sugerirao da je on sam jedan od glavnih HDZ-ovih potrčka u županiji.

Slučaj je izazvao reakciju i u Hrvatskoj udruzi za promicanje prava pacijenata, koja osuđuje neprofesionalno i neetično ponašanje zdravstvenih djelatnika. Jasna Karačić, predsjednica udruge, istaknula je ozbiljnost situacije te naglasila da se moraju pružiti sigurnost svim pacijentima te da ovakvo ponašanje stvara negativnu sliku o bolnici i zdravstvenom sustavu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79