Skandalozan propust: Organizatori naopako okrenuli zastavu BiH za svečanost u Vijećnici

Foto: N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvuje u Vijećnici Zajedničkoj svečanoj akademiji Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i općina sa teritorije Kantona Sarajevo, povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.

Na svečanosti se desio skandalozan propust kada su organizatori za Dan nezavisnosti BiH naopako okrenuli zastavu Bosne i Hercegovine.

Kao što možete vidjeti na fotografijama N1 televizije, dvije velike zastave Bosne i Hercegovine, koje se nalaze iza bine u Vijećnici, naopako su okrenute.

Foto: N1

Brojni stručnjaci koji su isticali su kako zastava BiH nikada ne smije biti okrenuta na način da bijele zvijezde budu iznad žutog trokuta. Ovako, kako su ove dvije zastave postavljene u Vijećnici, ispada da su “na leđima”.

Inače, danas su u Bosni i Hercegovini organizovani razni događaji i svečane akademije povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79