Skandalozan zahtjev Sanje Vulić: Pozivam Ujića da deportuje Kristijana Šmita

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić pozvala je direktora Službe za poslove sa strancima Slobodana Ujića da hitno deportuje visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita (Christian Schmidt) koji, kako Vulić navodi, narušava ustavni poredak BiH, pravi razdor među narodima i stvara konfuziju.

– Kristijan Šmit u Njemačkoj ne može biti šef biroa, a u BiH bi kreirao i nametao zakone – rekla je Vulić za Srnu i naglasila da očekuje od Ujića da pokaže odgovornost, hrabrost i odlučnost koja krasi Srbe i isprati ga iz BiH.

Ona je naglasila da se o budućnosti u dejtonskoj BiH treba da dogovaraju Srbi, Hrvati i Bošnjaci, a ne da “turisti u BiH” vrše eksperimente nad narodima i BiH.

– Šmit pravi razdor među narodima u BiH. Poziva na linč i skidanje glava. Ušutkuje nas! U doba demokratije zabranjeno nam je da govorimo, jer ako članovi CIK-a pogrešno protumače naše izjave bit ćemo izbrisani sa liste. Nije ni čudo što ne volimo BiH kad su nas razni “šmitovi” pretvorili u robove – rekla je Vuliće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79