Skandalozne tvrdnje SDA fanatika, Mulahusića: Dženan nije ubijen, Konaković i Memići imaju politički dogovor, Dalida Burzić nije kriva?

Radikalni stranački bot, moralista iz Luksemburga, Jasmin Mulahusić, podijelio je jednu skandaloznu objavu na svom Facebook profilu, piše portal Crna Hronika.

Naime, Mulahusić je podijelio tekst objavljen na anonimnom portalu deblokada, na kojem su svi objavljeni članci do sada ili u cilju promocije stranke SDA ili u cilju blaćenja onih koji su protivnici navedene stranke. Da se u predizborno vrijeme ne biraju načini na koji će se prikupiti određeni politički poeni, dokaz je Mulahusić koji je podijelio tekst o ubistvu Dženana Memića.

Mulahusić je tako podijelio mišljenje da je Dženanov slučaj ”tragedija” i ,,nesreća”, niti u jednom trenutku nije navedeno da je mladić ubijen, smatra da je pokretanje postupka protiv tužiteljice Burzić samo politička saga, te iznosi niz teorija kako porodica Memić i Elmedin Konaković imaju političke ambicije, piše portal Crna Hronika.

,,Činjenice govore jasno ko je profitirao na nesreći Dženana Memića. U prvom redu je to bio Elmedin Konaković koji je petljajući se s političke pozicije u tu priču, dobio simpatije porodice a onda i onih koji su pratili slučaj Memić. Odmah je 2018. godine Konaković zloupotrijebio Arijanu Memić tako što ju je postavio na listu za Skupštinu KS. Obećao joj je, kao i javnosti, da će ona sa te pozicije moći pozitivno djelovati na rasplet slučaja njenog brata. Naravno, politički nepismena Arijana Memić je povjerovala u to, misleći da Skupština KS može utjecati na tužilaštva i sudove. Da je Dženanova sestra zloupotrijebljena, otvoreno je priznala i osnivačica NiP-a Senada Bosno. Ona je u svom saopćenju opisivala događaje s početka 2018. i ovo rekla: “Ilidžanci dolaze sa idejom da bi strateški bolji potez bio da kandidaturu ponude Arijani Memić”. Jasno je da je strategija koju spominje bilo to da se uberu glasovi preko Arijane i njenog brata. U to vrijeme je i nesretni Muriz Memić bio na skupovima NiP-a. Bez imalo stida od vlastitog sina, njegovu nesreću i glasove naivnih pretakao je u podršku NiP. Uz to, svih ovih godina od 2018. Muriz je papagajski ponavljao teze ove stranke prema političkim protivnicima. Nekada je to bilo i tragikomično jer je Muriz govorio ono u šta se ne razumije, poput zdravstva, oblasti sigurnosti, visoke politike i slično. Jasno se vidjelo da je on obična traka na koju su svoj zapis utisnuli Konaković i njegovi istomišljenici. Pojavila se i snimka kada advokat Ifet Feraget suflira Murizu šta da kaže. Kako je bilo ružno vidjeti kako Muriz to poslušno i doslovce ponavlja.

Slično se dešava i tokom ovih izbora. Arijana je opet na listi iste stranke za kantonalnu skupštinu. To je urađeno bez srama, bez propitivanja neispunjenih obećanja da će Arijana nešto moći uraditi za slučaj s te političke pozicije. Njima se dopala formula pa je ne mijenjaju, preko zlupotrebe nesreće do glasova i političkih pozicija. Dobro Konakoviću, dobro i Arijani. A onda su počeli korisiti ovu porodicu i za borbu za Predsjedništvo BiH. Sada je Konaković predao Muriza Memića kandidatu Denisu Bećiroviću. Iako misle da će zaraditi na tome političke poene, vremenom će svi u ovom krugu biti rashodovani u političkom i moralnom smislu. Treba prihvatiti da Memić ima pravo političkog izbora, ali nije prihvatljivo da on sve to radi iskorištavanja saobraćajne nesreće svog sina Dženana.
A onda još jedna zloupotreba mezara Dženana Memića. Ovoga puta i institucionalna. U lošem dijelu pravosudnih institucija BiH, odlučili su vršiti nekakve pretrese i pokretati istrage u slučaju Memić. Koliko ovi mračnjaci moraju biti bahati pa da ovakve poteze vuku u vremenu predizborne kampanje, mjesec i koji dan prije izbora. Treba napomenuti da novinar Avdo Avdić piše kako je istragu protiv Dalide Burzić i ostalih pokrenuo Dubravko Čampara, brat Aljoše Čampare koji je jedan od prvih Konakovićevih saradnika. Pokretanje istrage nema nikakvog pravosudnog efekta, na kraju, za godinu ili dvije, neće biti rezultata od toga, ali je bilo bitno uoči izbora 2022. nešto učiniti da se stvori dojam o postojanju krivice kod Konakovićevih i Trojkinih političkih oponenata. Kod ozbiljne javnosti ovakvi potezi bi se očitali kao stavljanje tog dijela pravosuđa u svrhu određenih politika pa bi se i njima i politikama za koje igraju ovakvu prljavu igru to višestruko obilo o glavu. (Deblokada)

Sve u svemu, od 2018. traje zloupotreba tragedije mladića sa Ilidže. Dobro se vide načini na koji se to radi, kao i oni koji se služe ovakvim morbidnim i neljudskim potezima. Što ih je više, to su ofirniji’‘, napisao je Mulahusić na svom profilu.

Scrennshot objave Jasmina Mulahusića
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79