Skandalozno: 100 kg doniranih hurmi prodaje za 350 KM na OLX-u

Društvenim mrežama danas je kružila slika kupljenog pakovanja hurmi na kojem jasno piše da su iste donirane od Saudijske Arabije. Jedan građanin Sarajeva je na svom profilu podijelio ovu sliku tvrdeći da se sporne hurme prodaju na Markalama.

Dva kilograma za pet maraka: Građani tvrde da se prodaju poklonjene hurme iz S. Arabije

S obzirom da je pomenuta fotografija podigla buru u javnosti, naročito među građanima Sarajeva, neki od njih su se odlučili da samostalno istraže ovaj slučaj. Rezultat njihove potrage za spornim hurmama se vidi na sljedećim fotografijama, saznaje portal Crna Hronika.

Afera ,,prodaja hurmi” mnogo zanima stanovništvo pa je redakcija Crne Hronike odlučila potražiti druga prodajna mjesta i na njima vidjeti da li postoji prodaja spornih hurmi.

(FOTO) Druga strana priče: Na Markalama nisu pronađene donirane hurme

Već na OLX-u smo pronašli jedan sporni oglas, na kojem je Selmir Mehmedinović prodaje 100 kilograma hurmi za 350 KM. Ovaj oglas ne bi bio sporan da na naslovnoj fotografiji i opisu oglasa ne stoje upravo donirane hurme iz Saudijske Arabije.

Odlučili smo kontaktirati Selmira, koji je rekao:

,,Pa sad vam kažem trebao sam kupiti ali sam odustao pa stavio na pik da vidim kako bih išlo, a kada sam skontao što i vi odustao sam od kupovine.

To sam ja imao u ponudi od nekog iz Prijedora, ali sam odustao nema to na stanju”.

Kada smo zatražili kontakt osobe iz Prijedora, Selmir je rekao da nam kontakt neće dati, te sporni oglas obrisao sa platforme za prodaju OLX.

Čitateljima portala Crna Hronika poručujemo da nam prijave svaki pokušaj prodaje spornih hurmi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79