Skandalozno: Djeca u vrtiću u Sarajevu spavaju na spužvama, nemaju toplu vodu, hrana se ne provjerava!

Skandalozan dokument u posjedu je portala Crna Hronika!

Naime, jedan privatni vrtić još uvijek ima dozvolu za rad i pored nadzora inspekcije koji je donio skandalozne detalje rada ove ustanove.

Inspektorat sanitarne, zdravstvene i farmaceutske inspekcije i inspekcije za hranu izvršio je inspekcijski nadzor Vrtića Bonbon.

Prilikom inspekcijskog nadzora kod Predškolske ustanove Vrtić Bonbon, inspektor za hranu i sanitarni inspektor donio je rješenje u kojem se naređuje ustanovi da radi sprečavanja štetnih posljedica rade u uvjetima COVID-19 epidemiološke sitacije, te striktno poštuju preporuke Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Dana 08. decembra 2020. godine izvršen je inspekcijski nadzor u Vrtiću BONBON u Sarajevu, te utvrđeno činjenično stanje, piše portal Crna Hronika.

Uposlenici vrtića koji su bili COVID-19 pozitivni, uprava nije obavijestila roditelje da preuzmu djecu iz te odgojne grupe, te navedeno pravdaju preporukom epidemiologa koji navodi da NIJE POTREBNO PODUZIMATI MJERE koje zahtjevaju zatvaranje grupe i samoizolaciju o kojoj se brinuo zaraženi uposlenik.

U momentu nadzoru u vrtiću su zatečena pomješana djeca iz različitih odgojnih grupa.

Na umivaonicima za pranje ruku nema tople tekuće vode, a na podu ispod itisona je beton i dio pločica, dok djeca spavaju na spužvama.

U prostorijama kuhinje u kojoj se priprema, prerađuje i obrađuje hrana, nije izgrađen adekvatan sistem za odvod otpadnih voda, te je otpadna voda sprovedena u sistem oborinskih voda.

Također, na plafonu u kuhinji su otvorene rupe ispod instalacija, a subjekt u poslovanju s hranom nije osigurao potpunu i pravilnu primjenu preventivnog postupka samokontrole baziranog na principu HACCP.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79