Skandalozno: Dok koronavirus hara, građani cijeli dan bez vode!

Preduzeće “Vodovod i kanalizacija” (VIK) jutros je obavijestilo građane Kantona Sarajevo koje ulice i naselja će danas ostati bez vode, zbog kako su naveli “redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema”.

Međutim, iako su najavili da se normalizacija vodosnabdijevanja očekuje u večernjim satima, kako su nam javili građani, voda još uvijek nije došla.

Iz VIK-a su također jutros naveli i da su planirani radovi na uvezivanju novopoloženog transportnog cjevovoda DN 500 mm, za pravac pumpanja PS. ”Alipašin most” – PS. ”Centar”.

– Pomenuti radovi izvodit će se istovremeno na četiri lokacije u ulici Zmaja od Bosne. Zbog navedenih radova doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u slijedećim naseljima: Podhrastovi, Breka, Stara Breka, Kromolj, Poljine, Grdonj, Bjelave, Panjina kula, dio naselja Sedrenik i visočiji dijelovi naselja Mejtaš. Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u večernjim satima – naveli su iz VIK-a.

Građani su odavno izgubili živce.

– Kad ćete pustiti vodu? Narod se u izolaciji bori sa koronavirusom bez vode sram vas bilo – jedan je od komentara na Facebook stranici Vodovoda i kanalizacija prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79