Foto: FENA
Skandalozno: Izrael u Sarajevu organizira izložbu povodom godišnjice Hamasovog napada 7. oktobra 2023. – haos i sramota!

Skandalozno: Izrael u Sarajevu organizira izložbu povodom godišnjice Hamasovog napada 7. oktobra 2023. – haos i sramota!


Organizacija prijema i izložbe povodom godišnjice Hamasovog napada na Izrael od strane ambasade Izraela i Privredne komore države Izrael u BiH, zakazana za 15. oktobar u Sarajevu, izaziva zabrinutost i preispitivanje.

Iako je svaka prilika za kulturnu razmjenu dobrodošla, postavlja se pitanje prikladnosti održavanja takvog događaja u svjetlu teške humanitarne situacije koja je proizašla iz sukoba.

Nerezidentna ambasadorica Izraela za BiH, Galit Peleg, najavila je izložbu fotografija Ziv Korena i projekciju filma “Scream before silence” autorice Sheryl Sandberg.

Međutim, s obzirom na dramatične posljedice sukoba, uključujući gubitak života i razaranja u pojasu Gaze, ovakva proslava može biti shvaćena kao neosjetljiva prema onima koji su pretrpjeli bol i gubitak.

U trenutku kada se situacija u regiji i dalje komplikuje, sukob se širi na Liban i dolazi do novih tenzija s Hezbolahom.

Organizacija prijema može izgledati kao neprimerena odluka.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija