Skandalozno: Pomoćnik gradonačelnika Tuzle u službenom dokumentu nazvao stranku “budalom”

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je pokrenuo disciplinski postupak protiv Zlatka Kovačevića, svog pomoćnika u Službi za inspekcijske poslove, kojeg je razriješio dužnosti zbog drskog ponašanja.

Naime, kako je obrazložio Imamović, državni službenik iz Službe za inspekcijske poslove, službenim dopisom koji je uputio stranci M.M. iz Tuzle, ulica Mejdan, ispoljio krajnje neprimjereno ponašanje prema građaninu.

“Zato sam danas na osnovu Zakona o državnoj službi Tuzlanskog kantona donio rješenje o pokretanju disciplinskog postupka protiv ovog državnog službenika, zbog teške povrede službene dužnosti. Koristeći svoje Zakonom propisane ovlasti, donio sam i rješenje kojim sam spomenutog državnog službenika razriješio dosadašnje dužnosti”, kazao je Imamović.

Pojašnjenja radi, postupak protiv Kovačevića je pokrenut zbog njegovog spornog dopisa kojeg je uputio stranci. U zvaničnom dopisu koji je označen kao “Informacija po zahtjevu”, Kovačević je stranku nazvao budalom, uz ocjenu da je bezobrazan i drzak.

“Molim građanina čija su prava povrijeđena, kao i sve građane Tuzle, da prihvate moje izvinjenje zbog neprimjerenog ponašanja jednog državnog službenika koji je svojim postupkom narušio dignitet državne službe u cjelini”, kazao je Imamović.

On je istaknuo i da državni službenici i namještenici nemaju pravo vrijeđati građane, nego su dužni u funkciji građana raditi zakonito, odgovorno, transparentno, efikasno i profesionalno.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79