Skandalozno ponašanje Dodika: Ko nju šta pita? Šta ona ima s tim?

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ministrica vanjskih poslova BiH, Bisera Turković, nema ništa sa gradnjom spomen kompleksa u Donjoj Gradini, te da je riječ o dogovoru koji Republika Srpska i Srbija imaju već duže vrijeme, prenosi Oslobođenje.

– Ko nju šta pita? Šta ona ima s tim? Njeni preci su klali, ubijali Srbe, na kraju bi još nju trebalo da pitamo nešto, rekao je Dodik komentarišući izjavu Turković da je “neprihvatljivo da se kompleks u Donjoj Gradini radi bez odluke institucija BiH”.

Dodik je naglasio da se kompleks gradi na prostoru Republike Srpske u Gradini.

– To je dogovor koji Republika Srpska i Srbija imaju već duže vrijeme. Radi se opsežan projekat koji treba da objedini sva mjesta stradanja u Gradini, ona koja su ostala izvan srpskih država kao što su Pag, Jadovno, Garavice kod Bihaća gdje je ubijeno u sedam dana 14.000 Srba, rekao je Dodik, javlja Srna.

On je podsjetio da je u Bihaću prije Drugog svjetskog rata živjelo 76 odsto Srba.

– Ubijeno je tada 14.000 Srba i naravno da nije čudo što danas u Bihaću ima samo 96 Srba od čega 50 i nešto njih pripadaju porodicama pravoslavnih sveštenika, rekao je Dodik.

On je dodao da to govori o tome kako je u kontinuiteu bilo strašno stradanje Srba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79