Skandalozno: U Kantonu 10 i dalje aktivni zakoni paradržavne tvorevine Herceg-Bosne

Uprkos činjenici da se Kanton 10 nalazi u bh. entitetu Federacija Bosna i Hercegovina i da, naravno, važe zakoni iz Ustava FBiH, čini se da u tzv. Hercegbosanskoj županiji odnosno Kantonu 10 zvaničnici žive u prošlom vremenu, a iz kojeg su čelnici osuđeni u Međunarodnom tribunalu u Hagu jer je utvrđeno da je svrha udruženog zločinačkog poduhvata na području tzv. Herceg-Bosne bila dominacija Hrvata kroz etničko čišćenje Bošnjaka i da je na tom području vođen međunarodni sukob jer je u agresiji na BiH učestvovala i Republika Hrvatska.

Dopis iz Ministarstva

Dopis iz Ministarstva

U dopisu koji je u posjedu portala Klix.ba Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih obavještava građane Kantona 10 da su 24. i 31. decembar neradni dani u tom kantonu, kao i 25. i 26. decembar, te 1. i 2. januar i 6. januar.

“Blagdani i neradni dani u HB županiji u koje poslodavci, ustanove, tijela uprave i druge pravne osobe ne rade, sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima Hrvatske Republike Herceg-Bosne (“Narodni list HRHB“, broj 45/95)”, navodi se u dopisu koji je upućen 23. decembra 2020. godine.

Podsjetimo da su od prošlog mjeseca sve jače političke tenzije u Kantonu 10 nakon što su predstavnici Srba počeli osporavati neustavni naziv “Hercegbosanska županija” te grb šahovnice, da bi zatim stigao odgovor predstavnika Hrvata da će uprotivnom oni početi osporavati naziv entiteta Republika Srpska.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović izjavio je da i pripadnici hrvatskog naroda u Livanjskom kantonu prate tradiciju ustaškog pokreta i u pojedinim institucijama postavljaju fotografije ustaškog poglavara Ante Pavelića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79