Skandalozno: UKC Tuzla objavio rezultate konkursa, svi imaju isto bodova na usmenom ispitu!

UKC Tuzla na svom web portalu objavio je listu uspješnih kandidata za prijem u radni odnos.

U postupku prijema u radni odnos na osnovu Javnog oglasa za prijem u radni odnos Crna Hronika uočila je niz nepravilnosti.

Javnost je upoznata kako je portal Crna Hronika prvi objavio javno pismo u kojem smo iznijeli niz činjenica kako se na konkursu za 35 medicinskih sestara/tehničara našlo ime koje ima kriminalni dosje i učesnik je optužnice za ubistvo jedne osobe.

Direktor Jusufović tada je poništio konkurs, a sada je UKC Tuzla u javnost pustila rezultate novog konkursa, ponovo za 35 radnih mjesta.

Nakon pisanja CH: Poništen konkurs na UKC Tuzla!

Na konkursu se nisu bodovale prioriteti?

Iako su se na prošlom spornom konkursu bodovali prioriteti pri zapošlajvanju, na ovom konkursu ova stavka nije uzimana u obzir.

S tim u vezi, niti jedan od 100 prijavljenih kandidata nema nikakvih prioritetnih bodova. Tako npr. djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida nisu imala bodove prioriteta, koji su mogli popraviti njihov ukupni plasman na konkursu. Zbog čega se ovog puta niko od 100 prijavljenih kandidata nije bodovao po prioritetu?

UKC Tuzla nije briga što odbija učenike koji su imali dobre ocjene u školi 

Po osnovu uspjeha tokom školovanja, bodovi koji se dodjeljuju kandidatu malo doprinose konačnom rezultatu, pa je tako neko čiji je uspjeh školovanja bio od 4,5 – 5 dobio 9 i više bodova, a neko čiji je prosjek ocjene tokom školovanja bio 3 i manje, dobio 6 bodova. Da li je ovakvo bodovanje kontraproduktivno za učenike i studente. Poručuje li UKC Tuzla svojim budućim radnicima da nije važno kako uče i koliko se trude u školi?

Iz priloženog se može zaključiti da niti traženo radno iskustvo niti uspjeh tokom školovanja nisu bili potrebni za rangiranje jer pojednini kandidati nisu dostavili traženi uspjeh tokom školovanja, postavlja se pitanje kako su ti kandidati imali potpunu dokumentaciju? Konkretno, pitanje se odnosi na kandidate na rednom broju 32., 33., 34. i 35., čiji prosjek ocjena tokom školovanja nosi 0 bodova. Kako je moguće da je njihova dokumentacija potpuna? Da li je moguće da su radnici iz prekvalifikacije imali prioritet nad redovnim učenicima?

Primaju 35 radnika – prvih 35 imali maksimum na usmenom ispitu

Prvih 35 kandidata ostvarilo je 15 bodova na usmenom ispitu, dok svih 65 preostalih kandidata ostvarili samo 3 boda na usmenom ispitu? Ukazuje li ova činjenica na neregularnosti tokom konkursa?

Prvih 35 kandidata svi imaju po 15 bodova na usmenom ispitu
Prvih 35 kandidata svi imaju po 15 bodova na usmenom ispitu
Preostalih 65 kandidata imaju samo po 3 boda na usmenom ispitu
Preostalih 65 kandidata imaju samo po 3 boda na usmenom ispitu

Na konkursu ponovo osobe sa kriminalnim dosjeom

Na osnovu objave priče portala Crna Hronika, javnost je upoznata sa činjenicom da se na konkursu objavljenom u decembru prošle godine, kandidat koji je imao krivični dosje prijavio i dobio posao u UKC Tuzla. I na ovom konkursu primjećujemo nekoliko osoba sa kriminalnim dosjeom, pa postavljamo pitanje, zbog čega je prvi konkurs poništen, ako u drugom konkursu nije uvažena primjedba iz prvog konkursa?

Imena osoba sa krivičnim dosjeom nećemo objaviti (poznata su redakciji) u cilju da UKC Tuzla uvrsti stavku uvjerenja o nekažnjavanju kao obaveznu dokumentaciju prilikom konkursa.

Samo u BiH: Prije 6 mjeseci usmrtio pješaka u Tuzli, danas dobio posao na UKC Tuzla!

Sva postavljena pitanja u članku postavili smo i upravi UKC Tuzla. Do danas nismo dobili apsolutno nikakav odgovor!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79