SKANDALOZNO: Univerzitet u Tuzli i dalje angažuje profesoricu sa debelim sudskim dosjeima?

„Nemam dojam da u tom krivičnom postupku protiv mene vodi postupak sudija jer je optuženica podignuta od strane Tužilaštva a sudija će tek naknadno donijeti svoju odluku. Ovdje se očito u tekstu daje dojam da je protiv mene sud.“ – Alma Huremović, profesor na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Ovo je izjava Alme Huremović upisana u Zapisnik sa sudskog ročišta od 12.01.2021. godine po tužbi za klevetu protiv našeg urednika na Općinskom sudu Tuzla broj 32 0 P 351044 19 P, a kako bi pokušala dokazati da je kleveta naš navod da se protiv nje vodi sudski postupak kojim rukovodi sudija.

Ova izjava još jedan je u nizu pokazatelja da na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta u Tuzli našu djecu educira osoba kojoj je psihička stabilnost upitna.

Alma Huremović nepresušan je izvor primjera kakve osobe proizvode nove generacije akademskih građana, te smo samo iz tog razloga odlučili posvetiti joj ovoliko medijske pažnje. Ne zbog nje kao osobe, nego zbog nje kao profesora na visokoškolskoj ustanovi.

Smatramo da profesorica Huremović nije najveća tragedija našeg visokoškolskog obrazovanja. Nešto veća tragedija od nje je rukovodstvo Univerziteta u Tuzli, na čelu sa rektoricom, kao i rukovodstvo Edukacijsko – regabilitacijskog fakulteta na čelu sa dekanom – obzirom da su itekako upoznati sa time kakva moralna (ne)veličina u svojim rukama drži intelektualne sudbine studenata kojima predaje.

Osim već objavljenih činjenica o Almi Huremović kao i predstavljenih dokaza u dopisima koje smo slali rektorici Univerziteta u Tuzli i dekanu Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta sa ciljem dobijanja njihovog mišljanja, očigledno ćemo se istima morati obratiti sa novim činjenicama te ih zamoliti da nam obrazlože daljnji angažman Alme Huremović na mjestu profesora, te da se izjasne da li je u sukobu i sa Zakonom o visokoškolskom obrazovanju TK i sa Nastavničkim kodeksom Univerziteta u Tuzli.

Da je riječ o konfliktoj osobi, ne samo u okviru porodice nego i u okviru društvene zajednice, Alma Huremović pokazuje na razne načine. Od sceniranja i prijavljivanja nepostojećih saobraćajnih nesreća gdje je navodno povrijeđena, pa kada je prođe napad odlazi u policiju i povlači prijave, do uništavanja njenog auta farbom, gdje je otišla i mnogo dalje optužujući u policiji i svoje bliske radne kolege. O nepotkrijepljenim tvrdnjama da je zbog našeg pisanja njoj prijećeno „nasilnim seksualnim općenjem“ do umišljenog fizičkog napada na ulazu u stambenu zgradu, već smo pisali.

Alma Huremović izrazito voli da krši i sudske odluke. Tako je protiv nje doneseno Izvršno rješenje broj 32 0 P 232398 18 I 4 zbog nepostupanja po pravosnažnoj sudskoj presudi. Sada ne postupa ni po ovom Izvršnom rješenju pa je protiv nje pokrenut izvršni postupak.

U toku je i sudski postupak broj 32 0 V 360587 19 gdje Centar za socijalni rad Tuzla traži da se Almi Huremović oduzme pravo da živi sa djetetom jer zanemaruje osnovna ljudska prava djeteta.

Osim svega, u toku je i krivični postupak pred Općinskim sudom u Tuzli po optužnici koja je podnesena protiv Alme Huremović, zbog počinjenog produženog krivičnog djela – Oduzimanje djeteta ili maloljetnika – iz člana 217. stav 1. u vezi sa članom 55. Krivičnog zakona BiH.

Profesorica Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli Alma Huremović dva puta je osuđena i za narušavanje javnog reda i mira, što je označava kao kabadahiju koja ne poštuje ni zakone, ni društvenu zajednicu – a zadnje prijavljivanje policiji i radnih kolega dokazuje da ne poštuje ni Univerzitet čija je uprava – ovakvu kakva jeste – uporno štiti.

O svim predmetima navedenim u ovom tekstu pisat ćemo posebne tematske priče, što ćete moći pratiti samo na našem portalu a sve u cilju zaštite studenata od svakakvih profesora. (Salines.info/D.S.)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79