Skandalozno: Vulin tvrdi da RS nije nastala u Dejtonu, već borbom za opstanak

Skandalozno: Vulin tvrdi da RS nije nastala u Dejtonu, već borbom za opstanak


Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin šokirao je javnost izjavom da Republika Srpska (RS) nije nastala Dejtonskim sporazumom, već borbom srpskog naroda za opstanak i sprečavanje genocida sličnog onom u Jasenovcu.

“Oni koji pokušavaju da ponište RS zapravo poništavaju Bosnu i Hercegovinu, jer BiH ne postoji bez Dejtonskog sporazuma, koji ne bi postojao bez RS. RS nije nastala u Dejtonu, već borbom srpskog naroda da opstane i spriječi ponavljanje jasenovačkog genocida – rekao je Vulin”, tvrdeći da je zahvaljujući nastanku RS potpisan Dejtonski sporazum.

Vulin je potom dodao kako je predsjednik RS Milorad Dodik sada glavna meta političkih napada.

“Nisu sigurni da li mogu da ga uhapse, jer se plaše reakcije Srbije i srpskog naroda. Pokušavaju nekim suđenjima da ga izbace iz političkog života i zabrane mu da se bavi politikom”, rekao je Vulin za TV Prva.

Osoba s američke crne liste, koju je Dodik “promovirao” u senatora RS, također tvrdi da se slični napadi dešavaju i na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vulin je izjavio da “napadi na srpski faktor ne dolaze samo iz BiH i od člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, već su sinhronizovani s medijima i političarima iz BiH, Kosova i Crne Gore.”

Vulinove izjave izazvale su burne reakcije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija