Skinuo Vučića i Dodika s tunela pa pobijedio na izborima

Posljednjih Hrvat, koji je u Banjaluci prije osam godina izabran za odbornika, bio je dr Zdravko Josipović, i on je izabran upravo za potpredsjednika Skupštine.

Ivan Begić, jedan od lidera mladih u PDP, postao je poznat javnosti u video klipovima u kojima je narodne poslanike „uhvatio“ kako piju alkohol u restoranu Narodne skupštine RS, u pauzi zasjedanja, te onom u kojem poziva Dodika da „spriječi svoju kćerku da pravi najveći kovid klaster u RS“. Nakon ovog videa Gorica i Ivana Dodik, vlasnice restorana “Agape” u Banjaluci, tužile su, kako su prenijeli mediji, Begića, tražeći 5.000 KM za, kako piše u tužbi, prouzrokovanu im duševnu bol.

Uz to je zbog svog otporaškog aktivizma, u kojem je, kako smatraju u policiji, znao preći granicu, hapšen i izvođen pred sud, najčešće po prekršajnim prijavama.

Jedan od video klipova u kojima je Begić bio akter, a koji izazvao pažnju i van granica BiH bio je onaj u kojem je u oktobru 2019. godine skinuo plakat Milorada Dodika i Aleksandra Vučića sa vijadukt na autoputu Doboj – Banja Luka. Na plakatu postavljenom iznad ulaza u tunel bile su fotografije Vučića i Dodika, a između njihovih likova pisalo je “svjetlo na kraju tunela”.

Begić je postao zvijezda ne samo na društvenim mrežama, nego i na političkoj sceni, pa je na minulim izborima ubjedljivo osvojio odbornički mandat. Iako je na listi PDP stavljen tek na 15. mjesto, što je izazvalo mnoge kontraverze i komentare, Ivan Begić je, zahvaljujući tome što je osvojio skoro 2.000 ličnih glasova, izbio na drugo mjesto među PDP odbornicima, odmah iza Jelene Trivić.

Begić ima samo 23 godine i po nacionalnosti je Hrvat. Vjerovatno će biti jedini Hrvat i, uz predstavnika nacionalnih manjina, jedini nesrbin u novom sazivu Skupštine grada Banjaluke. To faktički znači da bi Ivan Begić mogao postati potpredsjednik banjalučke Skupšine, a ako se to desi, biće najmlađi političar na ovoj funkciji u istoriji Banjaluke.

Posljednjih Hrvat, koji je u Banjaluci prije osam godina izabran za odbornika, bio je dr Zdravko Josipović, i on je izabran upravo za potpredsjednika Skupštine.

Da li će se mlađanoj jutjub zvijezdi posrećiti da zasjedne u funkcionersku fotelju zavisi, naravno, od brojnih faktora i kombinacija prilikom formiranja nove vlasti u Banjaluci prenosi Fokus.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79